Retweet van Boonen op Greta Thunberg zet kwaad bloed, post inmiddels verwijderd

Retweet van Boonen op Greta Thunberg zet kwaad bloed, post inmiddels verwijderd

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 16:47do 21-01-2021 om 16:47

Indy Boonen heeft zich in nesten gewerkt op sociale media. De middenvelder van KV Oostende reageerde scherp op een tweet van klimaatactiviste Greta Thunberg. Dat kwam hem echter op een storm aan kritiek te staan over het Kanaal.

In de bewuste tweet postte Thunberg een foto van Amerikaans president Donald Trump terwijl die het Witte Huis verlaat. In het bijschrift schreef de jonge Zweedse: 'Hij ziet er als een zeer blije, oude man uit die uitkijkt naar een mooie en wonderlijke toekomst. Zo goed om te zien!'. Thunberg loopt niet al te hoog op met Trump, voornamelijk omdat de Verenigde Staten onder zijn bewind uit het klimaatakkoord van Parijs stapte.

Blijkbaar kon Boonen die tweet niet zomaar laten voorbijgaan. 'Ga naar school, meisje!', luidde zijn veelbetekenende commentaar. Die reactie lokte meteen veel verontwaardiging uit, ook in Groot-Brittannië. In zijn jeugd kwam Boonen namelijk uit voor Manchester United, waar hij even 'de nieuwe Ryan Giggs' genoemd werd. Enkele Twitter-gebruikers eisten zelfs dat hij elke link met Man U van zijn profiel zou verwijderen. Inmiddels heeft Boonen zijn reactie alweer weggehaald.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat vind jij van de reactie van Boonen?

Misplaatst, maar goed dat hij die snel verwijderd heeft
25%
Ik zou het niet doen, maar ik zie er ook niet veel graten in
23%
Niks aan, hij heeft gewoon gelijk ...
51%
(288 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws