Het huurlingenlegioen van Gent: Dure vogels presteren, Dejaegere imponeert

Het huurlingenlegioen van Gent: Dure vogels presteren, Dejaegere imponeert

Gepubliceerd: vrijdag 22 januari 2021 om 09:30vr 22-01-2021 om 09:30

Laatste update: vrijdag 22 januari 2021 om 14:00vr 22-01-2021 om 14:00

Zowat elke voetbalclub beschikt dezer dagen over een leger aan huurspelers. Of het nu om beloftevolle talenten gaat die op zoek zijn naar speelminuten, gepasseerde voetballers die zichzelf in de kijker willen spelen of financiële noodoplossingen, uitleenbeurten zijn de dag van vandaag een belangrijk onderdeel van een voetbalclub. VoetbalPrimeur.be werpt alvast zijn licht over de huurlingenlegioenen van de G6. Vandaag: KAA Gent.

Nieuwe club al bekend?

KAA Gent stuurt zijn huurlingen over heel Europa uit, sommigen onder hen komen hoogstwaarschijnlijk ook niet meer terug naar het Gentse nest. Brecht Dejaegere is daar een voorbeeld van, de middenvelder komt sinds dit seizoen uit voor de Franse tweedeklasser Toulouse. Dejaegere blinkt uit in Frankrijk, hij is er basisspeler en was al betrokken bij zeven doelpunten. Toulouse bedong ook een aankoopoptie, de kans is dus groot dat Dejaegere aankomende zomer definitief overstapt. Mogelijk zien we de sympathieke middenvelder dan in de Ligue 1 aan het werk, Toulouse staat momenteel tweede in de rangschikking.

Wie we waarschijnlijk ook niet meer aan het werk zien in Gent is Eric Smith. De 24-jarige middenvelder kwam nog maar drie keer in actie voor Gent en werd inmiddels al drie keer uitgeleend. De derde keer is mogelijk wel de laatste keer, het Duitste St. Pauli bedong dit seizoen namelijk een aankoopoptie op de Zweed. Gent lijkt niet meer te rekenen op de diensten van Smith.

Dure vogels

Verder bestaat het Gentse huurlingenlegioen nog uit enkele dure vogels die in onze competitie niet wisten te presteren. Franko Andrijasevic werd in 2017 voor meer dan vier miljoen euro binnengehaald, in de 34 wedstrijden die hij speelde wist hij nooit echt te overtuigen. Andrijasevic werd eerst nog uitgeleend aan Waasland-Beveren, de laatste twee seizoenen mag hij het bij ex-club HNK Rijeka proberen. Daar vergaat het de middenvelder een stuk beter, Andrijasevic is er aanvoerder. Het valt echter te betwijfelen of Rijeka de middenvelder definitief kan aantrekken, de Kroatische club zou niet de financiën hebben om het zware contract dat de speler bij Gent geniet te evenaren.

Een vergelijkbaar verhaal is er voor Giorgi Kvilitaia weggelegd. De Georgische spits werd voor drie miljoen euro gekocht door Gent, maar wist er mede door blessures nooit door te breken. Dit seizoen mag Kvilitaia zich bij het Cypriotische Anorthosis Famagusta bewijzen. Daar doet hij het voortreffelijk met twaalf doelpunten en twee assists. In 2021 wist hij zelfs al in elke match te scoren, goed voor vier doelpunten in vier wedstrijden. Of de aanvaller bij Gent nog een kans zal krijgen is twijfelachtig, als Kvilitaia deze vorm doortrekt kan de club er wel nog een aardige cent aan verdienen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Had Gent Dejaegere bij de club moeten houden?

Ja, hij had nog van waarde kunnen zijn
85%
Nee, verhuren/verkopen was de beste optie
15%
(227 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws