20 miljoen voor Diatta is goed onderhandeld, alleen heb je er wel eentje minder

"20 miljoen voor Diatta is goed onderhandeld, alleen heb je er wel eentje minder"

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 16:31do 21-01-2021 om 16:31

Club Brugge duikt de laatste rechte lijn van de reguliere competitie in als topfavoriet voor de titel. Zelfs een vertrek van Krépin Diatta, die nadrukkelijk verbonden wordt aan AS Monaco, zou daar weinig aan veranderen. Francky Van der Elst vindt het wel nog te vroeg om van een gelopen koers te spreken.

"Het is te vroeg om nu al te stellen dat Club Brugge een nieuwe titel zo goed als binnen heeft. Maar ze zijn wel goed op weg", schat de oud-speler van Club Brugge de kansen in bij Sporza. "De match tegen Genk wordt wat dat betreft cruciaal. Als Club die ook nog eens wint, is het verschil al tien punten. In het omgekeerde geval is er nog niets beslist. Dat zou de andere concurrenten toch ook wat moed geven."

Na de ontbolstering van Charles De Ketelaere en de komst van Bas Dost kreeg Philippe Clement een nog moeilijkere luxepuzzel om te leggen. Waarom moest het nieuwe goudhaantje plaatsnemen, met Hans Vanaken als vaste tien? "Dat probleem lijkt zich vanzelf op te lossen met het vertrek van Diatta", verwijst Van der Elst naar de nakende transfer.

"Anders had Clement wel een moeilijk knoop om door te hakken, maar je hebt in een seizoen zoveel matchen dat er toch gerodeerd moet worden. Dan valt Vormer eens weg, dan Dost, dan Lang, dan Vanaken... De oplossing ligt nu voor de hand: De Ketelaere zal rechts voorin de plaats van Diatta overnemen. Van daaruit kan hij naar binnen komen met zijn linker", voorspelt The Fox.

"Twintig miljoen voor Diatta is wel goed onderhandeld van Club", oordeelt Van der Elst verder. "Misschien ook nog met een percentage op de doorverkoop erbij. Alleen heb je er wel eentje minder. Je weet nooit dat je in de problemen komt. Het is voor hen te hopen dat Dennis weer boven water komt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zie jij De Ketelaere de plek van Diatta overnemen?

Ja
62%
Nee, De Ketelaere zal ergens anders spelen
30%
Nee, De Ketelaere zal vaker op de bank zitten
8%
(221 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws