'Gebrek aan Belgen bij KRC Genk zorgt voor later debuut van McKenzie'

'Gebrek aan Belgen bij KRC Genk zorgt voor later debuut van McKenzie'

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 16:01do 21-01-2021 om 16:01

KRC Genk neemt het donderdagavond op tegen KAA Gent. Dat zal nog steeds zonder topaanwinst Marc McKenzie zijn, die niet in de selectie zit. Daar is ook een opvallende reden voor.

McKenzie werd met grote verwachtingen in huis gehaald, maar zijn debuut bij Genk zat er nog niet in. Ook tegen KAA Gent komt de Amerikaan niet in actie. Volgens Het Laatste Nieuws is dat niet omdat hij niet fit is, maar omdat Genk anders met een Belgenprobleem zit.

Met Cyriel Dessers, Bryan Heynen en Theo Bongonda heeft KRC Genk wel enkele ervaren voetbalbelgen in de rangen rondlopen, daarna is het vooral een beroep doen op de jonkies. Maarten Vandevoordt en Bryan Limbombe kregen in het verleden al meermaals kansen, maar John van den Brom moet door het gebrek aan Belgen ook tieners zoals Luca Oyen, Pierre Dwomoh en Tobe Leysen oproepen.

Door het gebrek aan echte voetbalbelgen in de kern is er voor McKenzie dus ook nog geen plekje in de selectie van de Limburgers. Hij zal dus nog even moeten wachten op zijn debuut voor Genk.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws