Onuachu (KRC Genk) was niet altijd een topper: Dit moet een grap zijn

Onuachu (KRC Genk) was niet altijd een topper: "Dit moet een grap zijn"

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 13:45do 21-01-2021 om 13:45

Paul Onuachu is goed op weg om topschutter te worden in de Jupiler Pro League. Hij zit nu aan 19 goals in 20 wedstrijden. Nochtans was hij lang niet altijd een toptalent. Svend Graversen, director of football bij FC Midtjylland, weet dat nog goed. 

Onuachu werd in 2013 naar Denemarken gehaald en begon bij de U19 van Midtjylland. Daar zag Graversen hem voor het eerst. "Ik dacht: wat is hier aan de hand? Dit moest een grap zijn. Paul waande zich echt Messi. Een dribbel hier, vier overstapjes daar... Ik begreep niet waarom mijn collega's er net die gast hadden uitgepikt in Nigeria. Hij had er zichzelf van overtuigd dat hij beter was met zijn voeten dan met zijn hoofd", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Graversen weet dat die houding er nog niet helemaal uit is. "Paul gelooft heel hard in zichzelf, maar zijn zelfvertrouwen is ook zijn grootste vijand. Zijn inschatting van zijn eigen kwaliteiten kwam niet overeen met de realiteit. We zeiden hem vaak: je hebt redelijk goede voeten, maar in de lucht kan je een monster worden. Hij apprecieerde die opmerking niet, maar na vier jaar mocht hij zichzelf de beste kopper van de Deense competitie noemen."

Bij Midtjylland speelde Onuachu eindelijk 135 wedstrijden, waarin hij 52 doelpunten maakte. Bij KRC Genk is zijn gemiddelde voorlopig dus een pak beter. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws