Rits houdt ploegmaats wakker bij Club Brugge: Niet in de val trappen

Rits houdt ploegmaats wakker bij Club Brugge: "Niet in de val trappen"

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 12:45do 21-01-2021 om 12:45

Mats Rits mocht woensdag opnieuw starten bij Club Brugge, dat met 2-1 won van KV Oostende. Rits beseft wel dat het een moeilijke partij was. 

"We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden", geeft hij aan op de officiële website. "Het is een stugge ploeg met veel kwaliteiten. Vanaf morgen ligt de focus op Genk en dat is uiteraard ook een heel belangrijke wedstrijd. We zullen er alles aan doen om opnieuw die drie punten thuis te houden. We hebben nu wel al een kloofje, maar er is natuurlijk altijd een gevaar om dan op de lauweren te gaan rusten. We mogen niet in die val trappen."

Het drukke schema deert Rits absoluut niet. "Ik speel graag om de drie dagen een wedstrijd. Het is een fijn gevoel als voetballer en daarvoor ben je ook voetballer geworden. Ik hou van de adrenaline en voel me fysiek goed. Hout vasthouden natuurlijk, maar mijn lichaam kan het voorlopig goed aan. Op zich is het misschien jammer dat we die week stage niet gehad hebben voor het teamgevoel en nieuwe spelers in te passen, maar we zijn professioneel genoeg om daarmee om te gaan."

Club Brugge speelt die topper tegen KRC Genk zondagmiddag om 13u30. Donderdag moet het al opnieuw de wei in, dan tegen stadsgenoot en rode lantaarn Cercle Brugge.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Valt Club Brugge nog te stoppen in de titelstrijd?

Ja
27%
Nee
73%
(354 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws