Het huurlingenlegioen van Antwerp: Mager beestje zonder echte doorbraak

Het huurlingenlegioen van Antwerp: Mager beestje zonder echte doorbraak

Gepubliceerd: donderdag 21 januari 2021 om 09:30do 21-01-2021 om 09:30

Laatste update: donderdag 21 januari 2021 om 14:00do 21-01-2021 om 14:00

Zowat elke voetbalclub beschikt dezer dagen over een leger aan huurspelers. Of het nu om beloftevolle talenten gaat die op zoek zijn naar speelminuten, gepasseerde voetballers die zichzelf in de kijker willen spelen of financiële noodoplossingen, uitleenbeurten zijn de dag van vandaag een belangrijk onderdeel van een voetbalclub. VoetbalPrimeur.be werpt alvast zijn licht over de huurlingenlegioenen van de G6. Vandaag: Antwerp.

In tegenstelling tot vele andere ploegen in 1A beschikken ze in Antwerpen slechts over een heel erg klein legioen aan uitgeleende spelers. De twee trekzwanen luisteren naar de namen Jonathan Bolingi en Robbe Quirynen. Bolingi doet ervaring op in Turkije, Quirynen maakt dan weer minuten in eigen land.

De uitleenbeurt van Bolingi is misschien wel de opvallendste, de 26-jarige aanvaller speelde namelijk al 42 keer voor Antwerp. Ondanks dat aantal wedstrijden op de teller is er toch geen toekomst meer weggelegd voor de Congolees. In Turkije mag hij zich dit seizoen bewijzen bij Ankaragücü. Met één doelpunt in veertien wedstrijden is dat vooralsnog geen groot succes, Bolingi keert op het einde van het seizoen ook weer terug naar Antwerp. Met een aflopend contract in 2022 lijkt een verkoop aankomende zomer echter de beste oplossing.

Ook de 19-jarige Quirynen wordt aankomende zomer mogelijk verkocht. Doorbreken zat er voor de jonge vleugelverdediger nog niet in bij Antwerp, de club leent Quirynen dit seizoen uit aan reeksgenoot Moeskroen. Ook daar heeft hij het lastig om titularis te worden, desondanks kreeg hij wel al lof van onder meer Wesley Sonck. Moeskroen heeft overigens wel een aankoopoptie, de prijs van de verdediger zou zo een 1,5 miljoen euro bedragen. Veel geld voor Moeskroen, bij Antwerp lijken ze echter ook niet meer op hem te rekenen. Mogelijk biedt er zich nog een andere club aan.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Quirynen ooit een vaste waarde in de Jupiler Pro League?

Ja, maar niet bij een topclub
56%
Ja, zelfs bij een topclub
26%
Nee, 1A is te hoog gegrepen voor hem
18%
(273 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws