Copa del Rey-sensatie: derdedivisionist schakelt met tien man Real Madrid uit

Copa del Rey-sensatie: derdedivisionist schakelt met tien man Real Madrid uit

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 23:37wo 20-01-2021 om 23:37

Het Copa del Rey-avontuur van Real Madrid is sensationeel genoeg na de zestiende finales al voorbij. Derdedivisionist CD Alcoyano sleepte tegen De Koninklijke een verlenging uit het vuur, kwam daarin met tien man te staan en won alsnog.

Trainer Zinedine Zidane stelde in Estadio Campo Municipal El Collao een B-team op. Thibaut Courtois en Eden Hazard begonnen op de bank. De regerend Primera División-kampioen had de handen vol aan de Segunda División B-club, maar kwam vlak voor rust wel op voorsprong. De openingstreffer was van geheel Braziliaanse makelij: veteraan Marcelo slingerde de bal voor, Éder Militão kopte hem binnen.

Lange tijd leek het erop dat Real Madrid genoeg had aan die krappe marge, maar De Koninklijke verslikte zich in de veerkracht van Alcoyano. Invaller José Solbes stond tien minuten voor tijd op de goede plek na een corner en liet Andriy Lunin kansloos: 0-1.

Real Madrid moest een half uur extra ploeteren en ging zelfs helemaal ten onder. Ramón López Olivan kreeg rood, maar de tien van Alcoyano wisten er alsnog 2-1 van te maken. Juan Antonio Casanova Vidal maakte vijf minuten voor tijd de winnende en zal voor altijd herinnerd worden aan 20 januari 2021. Een invalbeurt van Eden Hazard hielp Real niet. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws