Pogba bevrijdt Man United op Craven Cottage: Man City na twee uur weer van kop af

Pogba bevrijdt Man United op Craven Cottage: Man City na twee uur weer van kop af

20-01-2021 23:23

Manchester United heeft zijn koppositie in de Premier League na twee uur heroverd op Manchester City. The Citizens moesten eerder op de woensdagavond diep gaan tegen Aston Villa, maar wonnen uiteindelijk met 2-0. Manchester United reageerde direct daarna met een krappe zege op promovendus Fulham.

Fulham-Manchester United 1-2
Fulham kwam vroeg op voorsprong. Ademola Lookman werd de diepte in gestuurd en passeerde David De Gea met een diagonaal schot: 1-0. Een kwartier later werd de stand alweer gelijkgetrokken dankzij Edinson Cavani: El Matador had de 1-1 voor het inschieten na een halve redding van Alphonse Aréola.

Fulham – met Kenny Tete in de basis – bleef strijden voor elke meter, kreeg een handvol kansen en dwong Manchester United tot het uiterste. Paul Pogba maakte echter het verschil met een fraai geplaatst schot vanuit de tweede lijn: 1-2. Manchester United komt op veertig punten en zet Manchester City op twee punten afstand: de ploeg van Pep Guardiola heeft echter nog één wedstrijd tegoed.

Manchester City-Aston Villa 2-0
Ook de blauwe club van Manchester had geen gemakkelijke woensdag. Tegen Aston Villa stond het tien minuten voor tijd nog 0-0, voordat Bernardo Silva de wedstrijd openbrak. Ilkay Gündogan rondde in de slotfase af met een rake penalty: 2-0. The Citizens mogen nu afwachten wanneer het afgelaste duel met Everton ingehaald wordt. Kevin De Bruyne viel geblesseerd uit.