Oostende maakt Club Brugge het leven zuur, maar Blauw-Zwart wint weer

20-01-2021 22:47 Laatste update: 23:10
67

KV Oostende heeft woensdag niet voor een stunt kunnen zorgen. In het Jan Breydelstadion kwam het goed voor de dag, maar mede door een gemiste strafschop verloor KVO met 2-1 van Club Brugge.

KV Oostende kwam niet naar Brugge om zich in te graven. De Kustploeg speelde vrank en vrij in het Jan Breydelstadion. Na 14 minuten kwam het zelfs op voorsprong. Dat gebeurde wel met een gelukje. Mata kreeg via via een voorzet tegen zich en klopte zo onbedoeld Mignolet.

Na de 0-1 duurde het lang alvorens Club Brugge een antwoord in huis had. Verder dan een goede kans van Lang kwam het lang niet. Na 36 minuten hingen de bordjes wel in evenwicht. Dost kopte na een corner zijn derde goal voor Club Brugge tegen de netten.

In de tweede helft kwam Club Brugge feller uit de kleedkamer. De 2-1 liet niet op zich wachten. In de 49e minuut klom Blauw-Zwart op voorsprong via Diatta. Opnieuw kwam de assist van Vormer. Oostende liet zich niet doen en viel opnieuw aan. Dat leverde een strafschop op na hands. Sakala geraakte evenwel niet voorbij Mignolet. Oostende claimde nadien nog tevergeefs een strafschop.

Het bleef uiteindelijk 2-1 voor Club Brugge. Voor Blauw-Zwart was het de vierde zege op rij. De kloof met KRC Genk is nu tien punten. De Limburgers speelden wel een match minder.