Dure misser van Finnbogason: Bayern München kruipt door het oog van de naald

Dure misser van Finnbogason: Bayern München kruipt door het oog van de naald

20-01-2021 22:25

Bayern München is stroef begonnen aan 2021, maar heeft de leiding in de Bundesliga nog altijd stevig in handen. Der Rekordmeister ontsnapte woensdagavond aan averij tegen middenmoter FC Augsburg.

FC Augsburg-Bayern München 0-1
De wedstrijd werd gekleurd door twee penalty's. De eerste werd na een klein kwartier uitgedeeld, nadat Augsburg-verdediger Reece Oxford de bal ongelukkigerwijs tegen zijn arm kreeg. Robert Lewandowski kende geen genade en opende vanaf elf meter de score: 0-1. Bayern hield deze krappe marge lange tijd vast, maar in het slotkwartier kreeg ook de thuisploeg een strafschop. Benjamin Pavard was ditmaal de schlemiel, maar de Fransman kon opgelucht ademhalen na zijn handsbal. Alfred Finnbogason raakte de paal en liet Bayern ontsnappen.

RB Leipzig-Union Berlin 1-0
De winnaar van de laatste acht Bundesliga-edities blijft vier punten boven naaste belager RB Leipzig staan. De ploeg van Julian Nagelsmann boekte ook een benauwde overwinning, tegen de verrassende nummer zes Union Berlin. Oudgediende Emil Forsberg vond twintig minuten voor tijd eindelijk een bres in de Union-muur, handelde snel en schoot Leipzig alsnog naar een 1-0 zege. Die Roten Bullen nemen de tweede plek weer over van Peter Bosz' Bayer Leverkusen, dat dinsdag de kraker tegen Borussia Dortmund won.

Overige uitslagen
Arminia Bielefeld-VfB Stuttgart 3-0
SC Freiburg-Eintracht Frankfurt 2-2