Breaking news

Eupen is eerste halve finalist na verdienstelijke zege tegen KAA Gent

Marca: Ajax dreigt voor de tweede keer naast Odegaard te grijpen

Marca: Ajax dreigt voor de tweede keer naast Odegaard te grijpen

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 22:10wo 20-01-2021 om 22:10

Ajax heeft wederom zijn pijlen op Martin Odegaard gericht, meldt Marca. De kans lijkt echter niet groot dat de 22-jarige Noorse spelmaker een derde Eredivisie-club aan zijn cv toe gaat voegen: Real Sociedad lijkt hem opnieuw in de armen te sluiten.

Odegaard maakte tussen 2017 en 2019 indruk bij sc Heerenveen en Vitesse. Toen wilde Ajax hem al aan de selectie toevoegen, maar Real Madrid besloot om hem bij Real Sociedad te stallen. Na een sterk seizoen in San Sebastián keerde hij terug bij De Koninklijke. Dit seizoen vervult hij echter een bijrol: Odegaard speelde sinds eind november vijf minuten in Primera División-verband en wilde dan ook vertrekken tijdens de winterse transferperiode.

Volgens Marca staat hij in de belangstelling van Spaanse, Duitse en Nederlandse clubs: het in Madrid gevestigde medium noemt echter alleen Ajax expliciet bij naam. Volgens Sky Sports broedde ook Arsenal op serieuze plannen, maar het lijkt erop dat Real Sociedad de strijd gaat winnen. Odegaard zal het seizoen op bekend terrein afmaken, maar Real Madrid gaat geen koopoptie in de – nog tot stand te komen – huurdeal opnemen. De Koninklijke ziet voor de lange termijn nog altijd toekomst in de Noorse international.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws