Genk staakt de strijd en legt zich neer bij nederlaag tegen Moeskroen

Genk staakt de strijd en legt zich neer bij nederlaag tegen Moeskroen

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 21:35wo 20-01-2021 om 21:35

Laatste update: woensdag 20 januari 2021 om 21:41wo 20-01-2021 om 21:41

KRC Genk zal niet meer aandringen om de 2-0 nederlaag tegen Royal Excel Moeskroen aan te vechten. Dat hebben de Limburgers woensdag laten weten. In Genk was men boos dat het duel moest doorgaan in bijzondere omstandigheden. 

'KRC Genk ziet af van haar voornemen om juridische stappen te ondernemen naar aanleiding van de wedstrijd van afgelopen zaterdag in Moeskroen. De bestaande regelgeving laat geen ruimte. Daarom hebben we beslist om de zaak niet op de spits te drijven', laat Genk weten via de officiële kanalen. 

Genk zal er dan geen juridische strijd van maken. Blij zijn ze in Limburg niet. 'Inhoudelijk blijven we bij ons standpunt dat deze wedstrijd in de gegeven omstandigheden niet had mogen gespeeld worden. Gelukkig waren er geen zware blessures', klinkt het. 

Volgende keer niet spelen
Wat zal Genk in de toekomst doen als het nog eens gebeurt. 'Indien dergelijke situatie zich in de toekomst herhaalt, zal de club ter plaatse bekijken of de kwaliteit van het voetbal ernstig beïnvloed wordt en de veiligheid van de spelers in gevaar is, en desnoods beslissen om niet te spelen.'

Volgens Genk zal de Pro League ook maatregelen nemen. De licentievoorwaarden zullen worden aangepast. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws