Fabrizio Romano: 'Ook bevestiging uit Manchester: eerste Barça-deal voor '21/'22'

Fabrizio Romano: 'Ook bevestiging uit Manchester: eerste Barça-deal voor '21/'22'

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 21:25wo 20-01-2021 om 21:25

FC Barcelona heeft zijn eerste aanwinst voor het seizoen 2021/2022 alvast binnen, meldt transferspecialist Fabrizio Romano. Eric García zal na vier jaar terugkeren bij zijn jeugdliefde, zodra zijn huidige contract bij Manchester City af is gelopen.

Heel verrassend is het nieuws niet: de Catalanen waren afgelopen zomer al met hem bezig en probeerden het deze maand opnieuw. Trainer Ronald Koeman heeft woensdag zelfs nog een pleidooi gehouden bij de presidentskandidaten van de club, waarmee hij een directe transfer van García wilde afdwingen. De financieel geplaagde club kan en wil echter niet voldoen aan de afkoopsom, die nodig is om hem voortijdig los te weken van Manchester City.

Naar verluidt hadden Barça en García allang een persoonlijk akkoord bereikt. Komende zomer zal het dus alsnog gaan gebeuren: Romano claimt gesproken te hebben met bronnen rondom beide clubs, die bevestigd zouden hebben dat er sprake is van een 'done deal'. García kan komend seizoen alsnog debuteren voor het eerste elftal van de club die hij in 2017 verruilde voor Manchester City.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws