Scorende Suzuki helpt STVV optimaal profiteren van morsend KV Kortrijk

20-01-2021 18:18
2

Het zat KV Kortrijk woensdag niet mee tegen STVV. De Kortrijkzanen waren bijna een volledige partij heer en meester, maar verloren uiteindelijk toch met 0-2 van de Kanaries.

De wedstrijd begon met een zeer uitgebreide studieronde waar maar geen einde aan leek te komen. Vanuit het niets kwam er dan toch wat vuur in de partij na een domme ingreep van Gueye in het strafschopgebied. STVV kreeg een strafschop, die na twee pogingen werd gescoord door Suzuki.

KVK had het aanvankelijk moeilijk om door de STVV-muur te komen, maar eiste de bal wel op. De Kortrijkzanen kregen uiteindelijk ook flink wat kansen, maar slaagden er niet in om te scoren. Tegen de gang van het spel in deed STVV dat wel. Na een scherpe counter kon Suzuki er net voor rust 0-2 van maken.

Ook na de rust kregen we een soortgelijk spelbeeld. KV Kortrijk met het balbezit, op zoek naar die verlossende aansluitingstreffer. De Kortrijkzanen kregen ook meer dan genoeg kansen op die goal, maar de bal leek maar niet in doel te willen belanden. Na een uur voetballen stond het nog steeds 0-2 voor de bezoekers.

STVV kwam daarop wat meer in de partij en kreeg nog enkele kansen om het helemaal af temaken, het bleef echter bij de 0-2 stand. STVV blijft na de winst op de vijftiende plek staan, maar neemt wel meer voorsprong op Royal Excel Moeskroen, Waasland-Beveren en Cercle Brugge. KV Kortrijk blijft steken op de elfde plek.