Gefaald in Brugge, uitblinker in Zuid-Amerika: Moet Club Peres terughalen?

Gefaald in Brugge, uitblinker in Zuid-Amerika: Moet Club Peres terughalen?

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 16:40wo 20-01-2021 om 16:40

Luan Peres kan volgende week zijn eerste grote prijs op zijn palmares schrijven. De verdediger, die door Club Brugge aan Santos wordt uitgeleend, neemt het in de finale van de Copa Libertadores op tegen Palmeiras. Een indrukwekkende prestatie, zeker omdat Peres bij Club nooit wist door te breken. VoetbalPrimeur.be gaat in Brazilië op zoek naar antwoorden.

Peres streek in de zomer van 2018 neer in Brugge. De centrale verdediger kon echter nooit een plek in het elftal bemachtigen en bleef uiteindelijk op ’78 gespeelde minuten steken in het Brugse shirt. Een jaar later vond de Braziliaan een uitweg via zijn thuisland, Club leende Peres uit aan Santos. Daar speelt de 26-jarige verdediger nog steeds, en hij doet het daar heel erg goed.

"Peres is een sleutelverdediger bij Santos. Hij is snel, fysiek sterk, maakt weinig fouten en heeft een degelijke techniek", vertelt Paulo Freitas, hoofdonderzoeker voor het bekende videospel Football Manager in Brazilië, in een exclusief gesprek. "Het is ook mede dankzij hem dat Santos de finale van de Copa Libertadores heeft gehaald. Tegen het Argentijnse Boca hield Santos twee keer de nul in de halve finale, zijn rol daarin valt niet te onderschatten."

Die finaleplaats is overigens een immense prestatie. De Copa Libertadores is het meest prestigieuze tornooi in Zuid-Amerika en vergelijkbaar met de Champions League in Europa. Santos won de competitie al drie keer, de laatste keer in 2011. De financiële extra die de finaleplaats oplevert zorgt er ook voor dat Club Brugge kan cashen met Peres.

"Santos heeft al laten weten dat ze Peres willen overkopen van Club Brugge", vertelt Freitas. "Dankzij die finaleplaats heeft de club daar nu ook het geld voor, ook de verkoop van Lucas Verissimo aan Benfica hielp een handje. De Santos-fans zien het graag gebeuren, hij is er erg populair en veel fans hadden schrik dat Santos Peres niet zou kunnen betalen." De kostprijs van Peres zou drie miljoen euro bedragen.

Het is echter nog maar de vraag of een Peres in deze vorm ook voor Club geen meerwaarde zou kunnen betekenen? "Hij is volwassen geworden bij Santos, het is niet meer dezelfde speler die hier een tijd terug voor het eerst aankwam. Peres heeft zeker en vast de kwaliteiten om te slagen in Europa, al komt hij ook wel te kort voor de echt goede Europese ploegen", besluit Freitas. Peres zelf gaf eerder echter aan in Brazilië te willen blijven, de kans is dus groot dat Club binnenkort een miljoenenbedrag ontvangt voor Peres.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wat moet Club Brugge doen met Luan Peres?

Verkopen aan Santos
77%
Een nieuwe kans geven
23%
(207 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws