Van den Brom wanhoopt niet: Vertrouwen dat we prestaties weer kunnen omkeren

Van den Brom wanhoopt niet: "Vertrouwen dat we prestaties weer kunnen omkeren"

20-01-2021 16:13
3

De wittebroodsweken van John van den Brom liggen inmiddels helemaal achter ons. Zijn KRC Genk ging onderuit tegen achtereenvolgens KV Kortrijk en Royal Excel Moeskroen. Nu KAA Gent over de vloer komt, willen de Limburgers de rug weer rechten.

Kroonde Genk zich eind 2020 nog tot herfstkampioen, dan bracht het nieuwe jaar heel wat minder vreugde. Midden januari is de achterstand op koploper Club Brugge plots opgelopen tot zeven punten. Van den Brom zag het met lede ogen aan, maar blijft strijdvaardig. "De jongens en ik hebben er vertrouwen in dat we de prestaties weer kunnen omkeren", klinkt het bij de Nederlander.

Afgelopen zaterdag liepen de frustraties hoog op. Op het veld van Moeskroen ging Genk met 1-0 ten onder, al lag dat hoofdzakelijk aan de besneeuwde grasmat, luidde de Genkse analyse achteraf. "Elke wedstrijd staat op zich, het heeft geen zin om terug te blijven kijken", verzekert van den Brom dat die partij niet meer in de kopjes speelt.

Goed nieuws kwam er dan weer uit de ziekenboeg. "Angelo en Jere hebben nergens nog last van na vorige week", verwijst van den Brom naar vleugelverdedigers Preciado en Uronen. "Ze zijn klaar voor morgen".