De gevaarlijkste voetballer ter wereld: De Bruyne troeft Messi en Müller vlot af

De gevaarlijkste voetballer ter wereld: De Bruyne troeft Messi en Müller vlot af

20-01-2021 15:46
12

Geen voetballer op deze planeet sticht meer gevaar dan Kevin De Bruyne. Dat blijkt althans uit de gegevens van Squawka, het Britse databureau. Onze landgenoot torent boven enkele andere wereldsterren uit in een opvallende statistiek.

Squawka becijferde welke voetballers uit de vijf grootste Europese competities het meeste kansen gecreëerd hebben sinds de start van het vorige seizoen. Op eenzame hoogte staat ... De Bruyne. De draaischijf van Manchester City zit aan 187 voorbereide doelkansen. Niemand komt ook maar in de buurt van dat duizelingwekkende aantal. Jack Grealish (Aston Villa, 146 stuks) en Luis Alberto (Lazio, 145) vervolledigen verrassend het podium.

Andere vedetten als Thomas Müller of Lionel Messi moeten vrede nemen met een plek verderop in de top-tien. Zij staan dus op respectabele afstand van De Bruyne, die eerder op de dag nog meer fijn nieuws te horen kreeg. De Rode Duivel staat namelijk voor het tweede jaar op rij in het Elftal van het Jaar van de UEFA, als enige Belg overigens.