Moet Van den Brom ingrijpen? “De stabiliteit bij KRC Genk was weg”

Moet Van den Brom ingrijpen? “De stabiliteit bij KRC Genk was weg”

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 10:11wo 20-01-2021 om 10:11

John Van den Brom schakelde na het vertrek van Joakim Maehle over naar een viermansdefensie. De afgelopen weken loopt het echter minder bij KRC Genk. Ex-speler Jacky Peeters laat zijn licht schijnen over de Limburgers.

“Die stabiliteit was de voorbije weken een beetje weg bij KRC Genk, dat na het vertrek van Maehle omschakelde naar een viermansdefensie”, begint Peeters tegenover Het Belang van Limburg. “Ik vond daarin de verdedigers te vaak te ver uit mekaar spelen. Ze slikten te makkelijk goals en liepen zo in Kortrijk achter de feiten aan. Je kan hetzelfde over de match in Moeskroen zeggen.”

“Al ben ik het met Van den Brom eens dat daar nooit gespeeld had mogen worden. In provinciale beginnen ze er op zo'n veld niet aan. Maar terug naar de veldbezetting: de 3-4-3 ligt ook de aanvallers beter. Bongonda en Ito krijgen meer ruimte en vrijheid als iemand hoger het veld voor hen breed houdt. In Kortrijk voetbalden ze in een trechter, terwijl Onuachu precies moet bevoorraad worden vanop de flanken”, aldus Peeters.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Van den Brom zijn tactiek aanpassen?

Ja
92%
Nee
8%
(372 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws