Kompany en Vlap in de wolken met Nmecha: “Sterk contrast met vorige keer”

Kompany en Vlap in de wolken met Nmecha: “Sterk contrast met vorige keer”

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 10:45wo 20-01-2021 om 10:45

RSC Anderlecht won met 3-0 van Sporting Charleroi. Paars-wit kreeg ook twee strafschoppen en vaste penaltynemer Lukas Nmecha liet Michel Vlap de tweede elfmeter nemen. Na afloop reageerden Vlap en Vincent Kompany over de situatie.

Anderlech trok de winst nu wel over de streep. “We zijn tegen Charleroi doorgegaan op het elan van vorige keer, alleen winnen we nu”, begint Vlap aan Het Nieuwsblad. “Ik miste snel een grote kans. Die bal vloog net naast, dat was jammer. Maar dat is voetbal.”

Vlap scoorde uiteindelijk dankzij een penalty gegund door Nmecha. “Hij wist dat ik hem graag wou nemen en hij weet dat ik hard aan het werken ben. Dus hij gunde het mij wel. Ik wacht al even op mijn eerste goal dit seizoen. Het is mooi dat ik vandaag die kans kreeg.”

“Ik moet mij elke wedstrijd tonen en moet zo verder doen. Het gaat wel goed. We creëerden de hele wedstrijd veel kansen, maar met 3-0 zijn we wel tevreden tegen Charleroi. We hebben thuis weinig weggegeven”, aldus Vlap.

Kompany
Ook Kompany was in de wolken met beide spelers. Vorige keer was een discussie over wie de penalty zou trappen. “Mooi, mooi dat hij mocht scoren van Nmecha. Die fase staat in sterk contrast met toen ze vorige keer samen op het veld stonden en discussieerden over een strafschop. We hebben niet altijd de resultaten gekregen die we verdienden, maar we zitten wel op het goede spoor.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws