Chelsea krijgt weer tik te verwerken: Leicester City wint Premier League-topper

19-01-2021 23:25
3

Chelsea heeft weer een dreun te verwerken gekregen in de Premier League. De ploeg van manager Frank Lampard bleek defensief wederom kwetsbaar en aanvallend vrijwel onmachtig, waardoor Leicester City de topper met 2-0 won. The Foxes nemen de koppositie over van Manchester United.

Leicester - met Timothy Castagne en Youri Tielemans 90 minuten tussen de lijnen - schoot uit de startblokken. Al na zes minuten was het raak voor Wilfred Ndidi (ex-KRC Genk), die na een afgeslagen hoekschop uithaalde en via de binnenkant van de paal doel trof. De thuisploeg was in de openingsfase duidelijk scherper dan Chelsea. Zo kwamen de bezoekers goed weg toen James Maddison de lat raakte.

Chelsea had het geluk aan de andere kant niet aan zijn zijde. Reece James kreeg een kans na een combinatie met rechtsbuiten Callum Hudson-Odoi, maar zijn schot wist Kasper Schmeichel te keren. Na 38 minuten werd Christian Pulisic gevloerd door Jonny Evans. De scheidsrechter wees naar de stip, maar de VAR oordeelde dat het net buiten het strafschopgebied was. Het brak de bezoekers lelijk op. Het was Maddison die vijf minuten voor rust de score verdubbelde. Jamie Vardy ging na een duel met Antonio Rüdiger naar de grond, maar de middenvelder dook in zijn rug op en schoot binnen.

Ook in de tweede helft kregen beide teams kansen, maar Leicester had de overhand. Édouard Mendy voorkwam dat Youri Tielemans voor de 3-0 tekende. Lampard probeerde het tij nog wel te keren door Ziyech en Timo Werner in te brengen voor Kai Havertz en Hudson-Odoi, maar het mocht niet baten. Chelsea blijft door de pijnlijke nederlaag steken op plek acht. Leicester staat nu eerste, maar kan spoedig weer gepasseerd worden door Manchester United en Manchester City.