Veel sterker Anderlecht heeft strafschoppen nodig om Charleroi te verslaan

Veel sterker Anderlecht heeft strafschoppen nodig om Charleroi te verslaan

Gepubliceerd: dinsdag 19 januari 2021 om 22:51di 19-01-2021 om 22:51

RSC Anderlecht heeft dinsdag haar eerste zege van het seizoen geboekt. Paars-wit was veel sterker dan Sporting Charleroi, maar had wel twee strafschoppen nodig om het verschil te maken. Anderlecht haalde het uiteindelijk met 3-0.

In het Lotto Park waren de wedstrijdverhoudingen meteen duidelijk. Beide ploegen misten een karrenvracht aan spelers, maar Anderlecht leek daar dinsdag geen last van te hebben. Het zette Charleroi onmiddellijk vast. Vlap – die gretig speelde – liet evenwel de kans liggen om vroeg de score te openen.

Anderlecht domineerde in de eerste helft, maar opnieuw was paars-wit niet efficiënt. De troepen van Kompany lieten het niet aan hun hart komen en bleven aanvallen. Uiteindelijk luidde een overtreding op Mukairu in de zestien de 1-0 in. De bal ging op de stip en Nmecha klaarde de klus. Na zijn doelpunt toonde de Duitser het truitje van ploeggenoot Verbruggen, die onlangs zijn vader verloor.

Na de openingsgoal bleef Anderlecht baas, maar nam het wel wat gas terug. Op slag van rust ging de bal opnieuw op de stip. Vlap schoot en Dessoleil kreeg de bal tegen de arm. De speler van Charleroi claimde dat hij zich beschermde, maar de VAR hielp hem niet uit de nood. Ditmaal nam niet Nmecha de strafshop, maar Vlap. De Nederlander stuurde de doelman de verkeerde kant op en genoot intens van zijn eerste treffer van het seizoen.

Meteen na de 2-0 ging Ilaimaharitra hard in. De speler van Charleroi mocht blij zijn met geel. Na de rust ontsnapte nog minstens twee spelers van Charleroi aan een uitsluiting. Onder meer Kayembe en Dessoleil gingen er met al geel op zak hard in, maar hadden geluk dat de ref in een genadige dag was.

Na de pauze hield Anderlecht de touwtjes stevig in handen. Wellenreuther kende zijn meest rustige avond in loondienst van paars-wit. Zelf kreeg Anderlecht nog enkele kansen, maar het was wachten op invaller Dimata die Amuzu vond alvorens die laatste de 3-0 op het bord kon zetten. Charleroi verloor zo kansloos en dat al voor de vierde keer op rij. Anderlecht doet een goede zaak in de stand en klimt voorlopig naar plaats drie in de stand. De kloof met leider Club Brugge bedraagt tien punten. Blauw-Zwart speelde ook nog een match minder.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws