Het huurlingenlegioen van Anderlecht: Zulj drijft prijs op, Saief eindelijk weg

Het huurlingenlegioen van Anderlecht: Zulj drijft prijs op, Saief eindelijk weg

Gepubliceerd: woensdag 20 januari 2021 om 09:30wo 20-01-2021 om 09:30

Laatste update: woensdag 20 januari 2021 om 11:00wo 20-01-2021 om 11:00

Zowat elke voetbalclub beschikt dezer dagen over een leger aan huurspelers. Of het nu om beloftevolle talenten gaat die op zoek zijn naar speelminuten, gepasseerde voetballers die zichzelf in de kijker willen spelen of financiële noodoplossingen, uitleenbeurten zijn de dag van vandaag een belangrijk onderdeel van een voetbalclub. VoetbalPrimeur.be werpt alvast zijn licht over de huurlingenlegioenen van de G6. Vandaag: RSC Anderlecht.

Jong talent

Anderlecht heeft heel wat jonge twintigers die het ervaring laat op doen in het buitenland, Sieben Dewaele is er daar eentje van. De 21-jarige middenvelder mag een jaartje rijpen in de Eredivisie bij Heerenveen. Voorlopig heeft Dewaele het moeilijk om zich in de ploeg te knokken, dit jaar kwam hij nog geen enkele keer van de bank. Anderlecht gelooft echter in Dewaele, van een aankoopoptie was dan ook geen sprake.

Ook Thierry Lutonda wordt door Anderlecht in Nederland gestald. De 20-jarige verdediger kan op iets minder vertrouwen rekenen vanuit de Brusselse bestuurskamers. RKC Waalwijk huurt Lutonda met een  optie tot aankoop, Kompany en de technische staf rekenen niet meer op de Congolese-Belg. Het is echter de vraag of RKC volgend seizoen wel nog op Lutonda rekent, momenteel is hij er vooral invaller.

Luka Adzic en Aristote Nkaka worden dan weer respectievelijk aan het Turkse Ankaragücü en het Duitse SC Paderborn uitgeleend. Beide spelers hebben het erg lastig bij hun tijdelijke clubs. Ankaragücü zou Adzic zelfs al weer naar Anderlecht willen sturen na tegenvallende prestaties. Nkaka komt dan weer amper aan spelen toe in de Duitse tweede divisie. Na eerdere mislukte passages in Spanje dreigt een derde opeenvolgende teleurstellende uitleenbeurt voor de inmiddels 24-jarige middenvelder. 

Overbodige oude rotten

Anderlecht probeert inmiddels ook al een tijdje van enkele zware contracten af te raken, een uitleenbeurt moet de marktprijs van de spelers opdrijven. Peter Zulj is daarbij het meest recente voorbeeld. De Oostenrijker wordt sinds deze winter aan het Turkse Göztepe uitgeleend met het doel de middenvelder in de zomer voor een groter bedrag te kunnen verpatsen. Dat zou weleens goed kunnen uitdraaien, in zijn eerste twee wedstrijden maakte Zulj meteen drie doelpunten.

Wie al een hele poos langer naar de uitgang wordt geduwd is Isaac Kiese Thelin. De Zweedse aanvaller is al aan zijn vierde (!) uitleenbeurt toe sinds hij in 2017 naar Brussel werd gehaald. Ditmaal mag Thelin zich bewijzen bij het Turkse Kasimpasa nadat hij het afgelopen jaar opnieuw in Zweden aan de slag was. Thelin is alvast goed begonnen in Turkije, na twee wedstrijden heeft hij al een doelpunt en een assist op zijn naam. Kan Anderlecht deze zomer eindelijk afscheid nemen van Thelin? Zijn contract loopt alvast af medio 2022.

Die andere huurling die Anderlecht al enkele jaren liever kwijt dan rijk is luistert naar de naam Kenny Saief. Die wens wordt deze zomer eindelijk werkelijkheid, zijn contract loopt immers af in juni. Tot dan speelt de middenvelder voor het Poolse Lechia Gdansk. Daar is hij dit seizoen een vaste waarde in de basisopstelling.

Tot slot heeft Anderlecht ook nog twee huurlingen in eigen land rondlopen. Knowledge Musona wordt al een hele poos aan Eupen uitgeleend, dit seizoen tekende hij al voor vier doelpunten en twee assists. Yevgen Makarenko wordt dan weer aan KV Kortrijk uitgeleend, de club waar Anderlecht hem in 2018 nota bene weghaalde. De West-Vlamingen hebben ook een aankoopoptie, die wordt naar alle waarschijnlijkheid ook geactiveerd in de zomer.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat moet Anderlecht met Dewaele doen op het eind van het seizoen?

Proberen te verkopen
39%
Een nieuwe kans geven
35%
Nog eens verhuren
26%
(449 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws