Zulj zit aan drie goals bij Göztepe, … drie meer dan bij Anderlecht

Zulj zit aan drie goals bij Göztepe, … drie meer dan bij Anderlecht

19-01-2021 17:28
23

Peter Zulj is geweldig begonnen aan zijn Turks avontuur. In zijn eerste twee duels voor Göztepe scoorde hij drie keer. Opvallend, bij Anderlecht vond Zulj nooit de weg naar het doel.

Op 16 januari 2019 haalde Anderlecht Zulj naar ons land. Paars-wit nam hem over van Sturm Graz. Bij zijn aankomst beschreef onder meer Zulj zichzelf als de beste speler uit Oostenrijk. In het shirt van paars-wit kon Zulj dat evenwel nooit echt waarmaken.

Sinds zijn komst bij Anderlecht en zijn vertrek naar Göztepe speelde Zulj 40 duels in de Jupiler Pro League. Daarin scoorde hij nooit. In de Beker van België en Europees kwam Zulj nooit in actie voor Anderlecht. Dus staat de teller ook logischerwijze ook daar op 0. Bij Anderlecht was Zulj voor de volledigheid wel goed voor 5 assists en 8 gele kaarten.

Bij Göztepe gaat het dus een pak vlotter. In zijn eerste wedstrijd maakte Zulj meteen twee rozen. In de 3-2 overwinning tegen Konyaspor stal hij meteen de show. Woensdat won Göztepe met 4-0 van Genclerbirligi. Ditmaal was Zulj goed voor één goal.

Anderlecht verhuurt Zulj tot het einde van dit seizoen. Bij paars-wit heeft de middenvelder nog een contract tot medio 2022.