'Misschien is Barça de droomclub van Wijnaldum, ze moeten hem dankbaar zijn'

'Misschien is Barça de droomclub van Wijnaldum, ze moeten hem dankbaar zijn'

19-01-2021 14:14
2

De supporters van Liverpool moeten Georginio Wijnaldum zijn droomtransfer naar FC Barcelona gunnen. Dat stelt oud-international Danny Murphy, die bewondering heeft voor de Oranje-international.

Wijnaldum heeft een aflopend contract op Anfield en wordt al bijna een jaar gelinkt aan FC Barcelona, waar Ronald Koeman hem met open armen staat op te wachten. "Ik begrijp dat mensen zich afvragen waarom Wijnaldum in hemelsnaam Liverpool zou willen verlaten, want ze horen bij de beste clubs ter wereld, maar hij is dertig jaar oud en kan weer spelen onder Koeman, met wie hij het heel, heel goed kan vinden", reageert Murphy bij talkSPORT.

De oud-speler van Liverpool vermoedt dat Wijnaldum illustere landgenoten als Koeman en Johan Cruijff achterna wil bij Barça. "In Nederland kijken veel spelers op tegen deze mensen. Misschien is Barcelona wel de droomclub van Wijnaldum, misschien voelt hij dat zijn rol bij Liverpool steeds marginaler wordt. Hij speelt weliswaar bijna altijd, maar Liverpool heeft niet voor niets nieuwe spelers gehaald. Als fan van Liverpool zou ik Wijnaldum enorm dankbaar zijn. He's done a terrific job."