Diaby kan bij Anderlecht in lijstje van ... twee terechtkomen

Diaby kan bij Anderlecht in lijstje van ... twee terechtkomen

18-01-2021 16:34 Laatste update: 16:51
8

RSC Anderlecht probeert momenteel Abdoulay Diaby naar het Lotto Park te halen. Indien Diaby voor Anderlecht speelt, komt hij in het bijzonder kort rijtje terecht, de lijst van spelers die bij RSC Anderlecht, Club Brugge en … Moeskroen speelde.

Dat Diaby bij Club Brugge speelde, weet iedereen nog. Misschien zijn sommige mensen ondertussen wel vergeten dat de aanvaller ooit aan de slag was bij Moeskroen. Via Lille kwam Diaby bij Les Hurlus terecht. Met Mouscron-Péruwelz.dwong hij promotie naar de Jupiler Pro League af.

Na twee seizoenen op Le Canonnier keerde hij heel even terug naar Lille om niet veel later bij Club Brugge te tekenen.Met Blauw-Zwart won Diaby twee landstitels. Daarna trok hij naar Sporting. Nu in het in Portugal maar niet lukt, kan Diaby op 28-jarige leeftijd zijn loopbaan herlanceren bij Anderlecht.

De omgekeerde weg van Stoica
Tot nu toe is er maar één speler die voor Anderlecht, Club Brugge en Moeskroen speelde. Het gaat om Alin Stoica. Ooit brak de Roemeen als wonderkind door bij paars-wit. In 2002 tekende Stoica bij Club Brugge. In zijn nadagen was hij nog even aan de slag bij Excelsior Moeskroen, daar was voormalig ploeggenoot Enzo Scifo toen coach.