'Chelsea gaat voor transfercoup: Haaland moet duurste aankoop ooit worden'

'Chelsea gaat voor transfercoup: Haaland moet duurste aankoop ooit worden'

18-01-2021 14:15
12

Chelsea broedt op de komst van Erling Haaland. Dat meldt het toonaangevende The Athletic maandag. De Noorse spits moet de duurste aankoop in de historie van de Premier League-grootmacht worden.

Chelsea kroonde zich afgelopen zomer tot de officieuze transferkampioen door bijna 250 miljoen euro uit te geven aan onder meer Hakim Ziyech, Kai Havertz, Timo Werner en Ben Chilwell. Daar blijft het niet bij: volgens The Athletic is Chelsea van plan om later dit jaar een 'top striker' naar Stamford Bridge te halen. Haaland staat bovenaan het lijstje.

De twintigjarige spits van Borussia Dortmund kwam een jaar geleden over van Red Bull Salzburg en is sindsdien niet te stoppen. In 35 wedstrijden was hij goed voor 35 goals. In zijn Dortmund-contract staat een minimale afkoopsom van 75 miljoen euro, maar de clausule wordt pas in de zomer van 2022 actief. Dortmund kan de komende anderhalf jaar nog vragen wat het wil.

De financiële impact van de coronacrisis voelt voor Chelsea-eigenaar Roman Abramovich als dé kans om met gerichte, maar dure aankopen uit te groeien tot de beste club van Engeland en Europa. Dit seizoen vallen de prestaties tegen: The Blues staan zevende met een achterstand van acht punten op koploper Manchester United en manager Frank Lampard ligt onder vuur.