VP 11 Speeldag 21: Prettig weekend voor Club Brugge en Antwerp

VP 11 Speeldag 21: Prettig weekend voor Club Brugge en Antwerp

18-01-2021 22:00 Laatste update: 22:01
7

Speeldag 21 stond weer bol van de commotie. Op zaterdag was er een flinke lading sneeuw, op zondag het plotse afscheid van Hernan Losada bij Beerschot. Tussen de straffe verhalen door vonden we ook nog elf uitblinkers.

De doelman van het jaar
Bij Club Brugge was Simon Mignolet oppermachtig tussen de palen. Mignolet werd woensdag verkozen tot Doelman van het Jaar en liet zien waarom. Door zijn klasse kwam Beerschot uiteindelijk niet meer in de match. Losada kreeg zo een beetje een vertrek in mineur.

Maar drie verdedigers
Bij Club Brugge heeft Odilon Kossounou al heel wat progressie gemaakt. Nu begint de Ivoriaan ook nog te scoren. Laurens De Bock scoorde niet, maar gaf wel een assist bij Zulte Waregem en groeit eindelijk weer toe naar zijn beste niveau. Geen goals of assists voor Abdoulaye Seck, maar wel weer een stevige partij waarin hij de nul hield tegen een verdienstelijk KAA Gent.

Pitbulls op de middenstrook
Op de middenstrook kiezen we voor een heel stevige buffer. Faris Haroun was bij Antwerp niet alleen de kilometervreter, maar toonde ook zijn technisch vernuft met een slimme assist. Nicolas Raskin moet het middenveld in moeilijke omstandigheden dragen, maar kwijt zich goed van zijn taak en gaf de beslissende assist op Maxime Lestienne.

Op de nummer tien zien we voor de tweede week op rij Geoffry Hairemans van KV Mechelen. Met zijn doelpunt kon hij voor drie broodnodige punten zorgen tegen Sporting Charleroi. KV Mechelen speelt de degradatiezorgen helemaal van zich af, niet met 'realistisch' voetbal maar net door te vast houden aan de principes. Coach Wouter Vrancken mag trots zijn.

Aanvallend geweld
Het zwaartepunt ligt deze week voorin, want er hebben heel wat spitsen hun tanden laten zien. Zo is er Ilombe Mboyo, die meteen goed is voor een goal, een assist en een resem gewonnen duels bij STVV. Smail Prevljak is een ouderwetse goalgetter bij Eupen en stond ook tegen Anderlecht twee keer op de goede plaats. 

Prevljak was niet de enige die twee keer scoorde op Speeldag 21. Dat geldt namelijk ook voor Gianni Bruno en Fashion Sakala. Die laatste had nog nooit sneeuw gezien, maar daar was weinig van te merken. Hij zit dit seizoen aan acht goals. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)