Genk moet niet proberen punten te krijgen die het sportief niet heeft verdiend

"Genk moet niet proberen punten te krijgen die het sportief niet heeft verdiend"

18-01-2021 10:30 Laatste update: 10:31
20

Bij KRC Genk en KV Kortrijk hoopt men na de 'sneeuwdag' in de JPL en hun verloren partij toch op puntengewin te kunnen rekenen. Beide clubs legden een klacht neer bij de KBVB en hopen zo toch drie punten te bemachtigen. Dat gaat volgens Peter Vandenbempt niet gebeuren.

"De kans dat ze gelijk krijgen, is nihil", zegt hij bij Sporza. "De basis, zo lees ik, is het scheidsrechtersverslag. En die refs hebben beslist dat er kon gevoetbald worden en het gevolg is dat ze eigenlijk ook meteen verklaren dat de clubs er alles aan gedaan hebben om het veld speelklaar te krijgen. En daar draait het om in de klachten", geeft Vandenbempt aan.

"En er is ondertussen ook een welles-nietesspelletje aan de gang. Heeft de Pro League van bovenaf opgedragen dat de matchen gespeeld moeten worden? Ja zeggen sommige spelers, neen zeggen het Referee Department en ook de Pro League", aldus de commentator.

Volle kalender
Vandenbempt heeft ook weinig mededogen met de Belgische profclubs. "We weten allemaal dat matchen moeten plaatsvinden door de overvolle kalender. Noem het de boemerang die de profclubs met hun beslissingen in de zomer zelf gelanceerd hebben die nu in hun gezicht terugkomt", klinkt het.

"Racing Genk zegt dat het met de klacht het debat wil animeren om strengere eisen aan clubs te stellen om ervoor te zorgen dat we dit in de toekomst niet meer te zien krijgen. Dat vind ik wel een goeie reden om een klacht in te dienen, maar je moet niet proberen om drie punten te verdienen die je sportief niet verdiend hebt", besluit hij.