Lukaku op weg naar de titel? Inter klopt Juventus in Serie A-kraker

Lukaku op weg naar de titel? Inter klopt Juventus in Serie A-kraker

17-01-2021 22:45
2

Een tiende landstitel op rij lijkt steeds minder realistisch te worden voor Juventus. La Vecchia Signora begon het nieuwe jaar nog bemoedigende met drie competitiezeges op rij, maar werd zondagavond weer op zijn plek gezet: Internazionale trok de Derby d'Italia in eigen huis verdiend naar zich toe.

De Serie A-kraker kwam al na tien minuten tot ontbranding: Juventus leek via Cristiano Ronaldo op voorsprong te komen, maar de Portugese vedette werd teruggefloten wegens buitenspel. Direct daarna werd er aan de andere kant gescoord en die treffer bleef wél staan. Nicolò Barella slingerde de bal voor vanaf rechts, Arturo Vidal – in het verleden vier keer landskampioen geworden met Juventus – heerste in de lucht: 1-0 via de Chileen.

Lautaro Martínez miste voor rust nog een uitgelezen mogelijkheid op de 2-0, maar in het begin van de tweede helft werd de marge alsnog verdubbeld. Barella stond ditmaal aan het einde van de aanval: de middenvelder werd gelanceerd door Alessandro Bastoni, stond direct vrij voor Wojciech Szczesny en vond het dak van het doel. Juventus – nog altijd zonder Matthijs de Ligt – vond niet meer de kracht om nog voor een comeback te zorgen. Lukaku en zijn ploeggenoten konden de wedstrijd onbezorgd uitspelen, ook omdat Samir Handanovic in de slotfase Federico Chiesa nog afhield.

Inter komt naast rivaal AC Milan aan kop van de Serie A, maar de Rossoneri spelen maandag nog tegen Cagliari. Juventus heeft het inhaalduel met Napoli nog tegoed, maar staat al zeven punten achter beide clubs uit Milaan.