Tienkoppig OHL, mét debutant Schrijvers, gaat ten onder tegen STVV

17-01-2021 22:35 Laatste update: 22:41
15

OH Leuven heeft de kans laten liggen om de top drie binnen te sluipen. Sint-Truiden wist de volle buit te pakken tegen een tienkoppig OHL. Bij de Leuvenaren mocht Siebe Schrijvers zijn debuut maken.

OHL won nog nooit op het kunstgrasveld van STVV, die onheilspellende statistiek werd na tien minuten nog wat extra kracht bijgezet. Suzuki opende de scoren voor de thuisploeg na een dekkingsfout van Jemelka. De Leuvenaren bleven echter niet bij de pakken zitten en krabbelde weer recht, een kwartiertje later stonden de bordjes alweer gelijk. Henry schoot na een knappe actie de gelijkmaker binnen.

STVV kon weer van voor af aan beginnen maar werd een handje geholpen toen Ngawa onbesuisd tackelde. Het oordeel van de scheidsrechter was prompt, de verdediger mocht meteen gaan douchen. Het werd nog wat pijnlijker voor OHL, op de vrije trap die daarop volgde wist STVV de 2-1 te scoren. Mboyo was de doelpuntenmaker van dienst.

De hoop op Leuvens puntengewin werd kort in de tweede helft helemaal van tafel geveegd door de thuisploeg. Suzuki scoorde voor de tweede keer in de partij, de aangever was Mboyo. Beide spelers vonden elkaar makkelijk gedurende de wedstrijd. OHL gaf niet op en bleef zoeken naar een aansluitingstreffer, die vonden ze echter niet meer. Op het uur mocht aanwinst Schrijvers overigens zijn debuut maken bij OHL. Hij kon de nederlaag echter niet meer vermijden.