Martinez over vervanging van Witsel: Het moment om jongere spelers te bekijken

Martinez over vervanging van Witsel: "Het moment om jongere spelers te bekijken"

Gepubliceerd: zondag 17 januari 2021 om 21:29zo 17-01-2021 om 21:29

Volgens Roberto Martinez kan Axel Witsel niet zomaar vervangen worden bij de Rode Duivels. De 32-jarige middenvelder is maanden out met een achillespeesblessure en het is héél twijfelachtig of hij kan deelnemen aan het EK volgende zomer.

"Ik heb Axel na zijn operatie gesproken en hij is optimistisch. Hij beseft wel dat het herstel tijd zal kosten", vertelde de bondscoach aan Sporza. "Hij heeft nooit eerder zo een zware blessure gehad, maar hij is klaar om zijn revalidatie aan te gaan. Axel is een optimistisch persoon en telt nu al de dagen af tot hij terug is in plaats van terug te kijken naar de blessure."

Er is de voorbije week al veel gezegd en geschreven over mogelijke vervangers, maar volgens Martinez wordt het moeilijk om Witsel écht te vervangen. "Hij heeft 110 caps en is het type speler dat je team balans geeft. We moeten zijn eventuele afwezigheid opvangen door de taken van Axel misschien wat te verdelen. Dat proberen we al een tijdje uit."

Nieuwe namen
De naam van Leander Dendoncker wordt meestal naar voren geschoven. Hij iz zeker een kanshebber voor de bondscoach, maar hij kijkt ook naar andere namen. "Dat hangt af van wat we op een bepaalde dag willen bereiken en wie de tegenstander is. Dendoncker heeft in die rol meer ervaring dan wie dan ook bij ons."

"Hij groeit in zijn rol bij de Rode Duivels en is er al bij sinds 2016. Maar er zijn ook andere opties op die positie zoals Hans Vanaken, Dennis Praet of Kevin De Bruyne. Het is ook een moment om jongere spelers te bekijken. Ik denk aan Orel Mangala of Albert Sambi Lokonga", besloot Martinez.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws