VP-Analyse: Dominant Club Brugge wint van een Beerschot met flashbacks

VP-Analyse: Dominant Club Brugge wint van een Beerschot met flashbacks

17-01-2021 20:22 Laatste update: 20:43
8

Zondagavond rekende Club Brugge af met Beerschot. In een aangename wedstrijd met veel kansen vielen er drie in het mandje bij Club Brugge. Beerschot deed de netten niet trillen.

Dominerend Club
Club Brugge domineerde vanaf minuut 1 het grootste deel van de wedstrijd. Buiten enkele tegenaanvallen - waar ze wel goed wegkwamen - beheerste ze het grootste deel van de wedstrijd. Het balbezit was een belangrijke factor. Beerschot creëerde goede kansen, maar Club Brugge kon erger voorkomen door vaak de bal in de ploeg te houden.

Simon Mignolet
Het is al langer duidelijk dat Mignolet een uitstekende pion is voor Club Brugge. Hij pareerde enkele kansen met goede saves. Zo bleek hij weer eens een niet te missen speler voor Clement en zijn mannen.

Beerschot met flashbacks 
Beerschot kende in de tweede helft een goede periode. We kregen zowaar flashbacks naar de gouden periode in het begin van het seizoen. Jammer is, dat ze niet scoorde. Het bleef tot in de 75ste minuut onzeker wie de punten zou pakken, zeker door de kansen van Beerschot. Club verzekerde zich later wel volmondig van de zege.

Thank You Mr. Losada
Na 41 matchen voor Beerschot verlaat coach Losada Beerschot. Als hij snel is ziet hij woensdag nog de inauguratie van Joe Biden. Losada trekt namelijk naar DC United, de ploeg van de hoofdstad Washington DC.