Geen eervol vertrek Losada, Club Brugge rekent af met Beerschot

17-01-2021 20:04
47

Club Brugge is op het veld van Beerschot gaan winnen met 0-3. Beerschot kon kansen creëren, maar vergat te scoren. Een stabiel Club Brugge rekent zo al bij al simpel af met de (ex-)ploeg van Losada.

Club Brugge begon scherp. Met balbezit en goed voetbal op kleine ruimtes beloofde het een moeilijke opgave voor Beerschot te worden. Na een kwartier trilden de netten al. De Ketelaere bereikte Dost: 0-1.  Nauwelijks drie minuten daar was Club daar opnieuw, Kossounou tikte de bal al dan niet uit buitenspel binnen.

Later in de eerste helft kon Beerschot dreigen. Suzuki, Piermaat en Holzhauser namen Mignolet onder vuur, maar die gaf geen krimp. Club Brugge kon een stabiele eerste helft met een 0-2 voorsprong afsluiten.

De tweede helft startte met veel kansen. Om en om konden Beerschot en Club Brugge aanspraak maken op een doelpunt. Beerschot verdiende na enkele open kansen een doelpunt, maar ook Club Brugge kon de wedstrijd helemaal in een beslissende plooi leggen.

Dat gebeurde in de 85ste minuut. Lang trapte overhoeks binnen. 0-3. Club voetbalde de wedstrijd rustig uit. Ze komen zo 7 punten voor op eerste achtervolger KRC Genk. Beerschot moet herbronnen, ze krijgen geen mooi afscheidscadeau van Losada.