Liverpool-uitblinker Alisson voorkomt gouden overwinning Manchester United

17-01-2021 19:23

De beladen Premier League-topper tussen Liverpool en Manchester United heeft zondag geen winnaar opgeleverd. Op Anfield vielen geen doelpunten: 0-0.

Manchester United begon als koploper aan de kraker tegen Liverpool, dat drie punten minder had. Zonder het publiek op Anfield kwam de wedstrijd nooit echt los. Alleen Bruno Fernandes mocht in de eerste helft ruiken aan een doelpunt, maar zijn vrije trap ging naast.

Na rust moest regerend landskampioen Liverpool steeds meer aanvallen van United toestaan. Alisson Becker, doelman van de thuisploeg, blonk echter uit. In de slotfase voorkwam hij een doelpunt van Paul Pogba, nadat hij Fernandes ook al van scoren af had gehouden.

Aan de andere kant moest David de Gea handelend optreden op een schot van Thiago Alcantara, maar Liverpool werd verder nauwelijks gevaarlijk. Door het teleurstellende gelijkspel blijft Manchester United koploper in Engeland, gevolgd door Leicester City en Liverpool. Georginio Wijnaldum speelde de hele wedstrijd, Donny van de Beek bleef op de bank.