Standard pakt haar tweede overwinning op rij tegen Cercle Brugge

17-01-2021 17:45
7

Standard heeft zijn tweede zege op rij gepakt onder coach Mbaye Leye. Tegen Cercle Brugge had het genoeg aan een vroeg doelpunt van Maxime Lestienne om met 0-1 te winnen.

Cercle Brugge zit niet in zijn beste periode, en dat werd duidelijk na tien minuten. Standard scoorde meteen uit de eerste kans. Raskin speelde Lestienne aan en die werkte feilloos af. Cercle zocht de gelijkmaker en maakte die bijna via Ugbo, maar zijn kopbal belandde op de dwarsligger.

Standard was op zijn hoede en gaf daarna nog maar weinig weg. Even was er commotie toen Bodart bleef liggen in het strafschopgebied, maar het bleek vals alarm. 0-1 was ook de ruststand.

Veel goede wil, weinig kansen
Na de pauze kreeg Standard meteen een mooie kans op 0-2. Amallah pakte uit met een knap schot, maar Didillon bracht redding. Cercle zocht naar kansen, maar vond die pas na het uur. Hotic raakte zelfs de paal.

Dat was meteen de grootste kans voor Cercle in de tweede helft. De Vereniging liep zich dood op een rode muur, want Standard legde zich vooral toe op de verdediging. Het haalde de zege binnen en pakt zo zes op zes onder Leye.

Cercle blijft bibberen
Standard stijgt nu door naar de achtste plaats in het klassement. Cercle Brugge blijft laatste, zij het dan wel samen met Waasland-Beveren.