Antwerp trekt aan het langste eind op bezoek bij KAA Gent

17-01-2021 15:19 Laatste update: 15:21
11

Antwerp is met 0-1 gaan winnen bij KAA Gent. In een matige wedstrijd kon enkel Hongla de netten doen trillen. Kums miste namens Gent een strafschop.

KAA Gent begon het best aan de partij. Ze hadden veel de bal, maar konden nauwelijks een doelpoging ondernemen. Antwerp had het moeilijker, ze leden in de beginfase veel balverlies. Defensief stond het stevig langs beide kanten. Offensief viel er de eerste 38 minuten niets te beleven.

5 minuten voor de rust kon Bukari van buiten de zestien trappen. Beiranvand klemde makkelijk. De eerste helft was zo een lijdensweg voor de neutrale voetbalsupporter.

De tweede helft startte Gent opnieuw goed. Deze keer zagen we ook goede diepgang in het spel van de buffalo’s. Jaremtsjoek kon zijn eerste kans niet afwerken. De tweede keer werd hij onderuit gehaald door Beiranvand. Strafschop oordeelde de scheidsrechter. Kums trapte deze tegen de paal. Het bleef 0-0.

Na de strafschop leek de wedstrijd open te breken, maar KAA Gent en Antwerp bleven vasthangen aan hun principes van in de eerste helft. Verdedigen bleef belangrijker dan aanvallen. KAA Gent dreigde het meest met Jaremtsjoek en Depoitre, Antwerp kon net niet genoeg creativiteit aan de bal brengen.

Een kwartier voor het einde was het dan toch zover. Haroun zette de verdediging van Gent op het verkeerde been. Hongla werkte goed af. 0-1.

In de slotfase hield Beiranvand zijn ploeg recht met knappe saves. De wedstrijd - die geen winnaar verdiende - loopt zo af op een sisser voor KAA Gent.