'Guardiola mag 225 miljoen euro uitgeven en denkt aan Lukaku'

'Guardiola mag 225 miljoen euro uitgeven en denkt aan Lukaku'

17-01-2021 13:00 Laatste update: 13:23
26

Manchester City wil ondanks de coronacrisis fors investeren in de selectie. Manager Pep Guardiola mag komende zomer met 225 miljoen euro de transfermarkt op en heeft zijn zinnen gezet op een linksback, een controleur en een spits.

Dat meldt althans The Telegraph dit weekeinde. Manchester City gaf voor dit seizoen al meer dan honderd miljoen euro uit aan verdedigers Rúben Dias en Nathan Aké en verlegt de focus nu naar andere posities.

Zo wil de Premier League-grootmacht een opvolger van Sergio Agüero aantrekken, al is het niet uitgesloten dat de Argentijn alsnog zijn contract verlengt in het Etihad Stadium. De namen van Romelu Lukaku en Erling Haaland gaan rond, weet The Telegraph. Ook de ontwikkeling van Darwin Núñez bij Benfica wordt in de gaten gehouden.

Fernandinho zit in hetzelfde schuitje als Agüero. Ook de Braziliaan heeft een aflopend contract en moet nog een beslissing nemen over zijn toekomst. Guardiola wil daarom een verdedigende middenvelder. De positie van linksback is al langer een zorgenkindje voor City.