Bukari komt boven water bij KAA Gent: Ja, ik geloof dat het nog kan

Bukari komt boven water bij KAA Gent: "Ja, ik geloof dat het nog kan"

17-01-2021 10:00
6

Osman Bukari komt onder Hein Vanhaezebrouck boven water bij KAA Gent. De Ghanees kende enkele moeilijke maanden in Gent, maar bewijst nu dat hij een meerwaarde is.

"Toen ik hier arriveerde, was Laszlo Bölöni nog trainer, onder Wim De Decker kreeg ik eind september al mijn eerste basisplaats", legt Bukari uit in De Zondag. "Dat we die eerste maanden zulke slechte resultaten zouden neerzetten, had ik nooit verwacht, daarvoor zag ik hier te veel kwaliteit. Het hielp niet echt voor mijn ontwikkeling. Maar nu komt al die kwaliteit er gelukkig wel uit."

Dat heeft veel te maken met de komst van Hein Vanhaezebrouck. "De nieuwe coach bracht duidelijk een nieuwe spirit en vertrouwen. Vooral zijn tactische aanpak is heel goed. Hij weet wat hij wil en elke speler weet precies wat hij moet doen waardoor hij elke speler beter maakt. Ik mag omwille van mijn snelheid en dribbels niet te veel naar de bal toekomen, maar moet voorin de ruimte zoeken. TSoms maak ik nog de verkeerde keuzes maar dan corrigeert hij dat."

Bukari is wel nog geen goalgetter. "Grootste werkpunt is nog scoren, drie goals is te weinig. Op training gaan ze er vaak goed in, het is een kwestie van te kunnen omgaan met de druk van een wedstrijd. Maar eenmaal ik meer ga scoren, komt dat vertrouwen wel. En de ploeg draait nu ook veel beter. Als we kunnen winnen op Club Brugge, kunnen we ook winnen van Antwerp, toch? Het moet ook, willen we nog in de top vier geraken. Ja, ik geloof echt dat dit nog kan."