Leicester City stijgt naar tweede plek na twee assists van Tielemans

16-01-2021 23:06
5

Leicester City kende zaterdagavond maar weinig problemen met Southampton. Het won met 2-0 dankzij twee assists van Youri Tielemans.

Na een matig wedstrijdbegin kregen we in de 35e minuut toch wat om naar te kijken. Na een splijtende pass van Youri Tielemans kwam de bal tot bij James Maddison, die het in zijn eentje besloot te doen. Hij trok richting het doel van McCarthy en schoot vervolgens keihard in doel.

De thuisploeg was ook na de rust baas, maar kwam, uitgezonderd enkele mogelijkheden voor James Vardy, niet echt tot grote kansen. Het was wachten op een ingeving van opnieuw Youri Tielemans die in de toegevoegde tijd voor de beslissende assist zorgde voor doelpuntenmaker Harvey Barnes.

Door de winst stijgt Leicester City naar de tweede plek en staat het op één punt van leider Manchester United.