Hairemans kan KV Mechelen ook voorbij Sporting Charleroi schieten

16-01-2021 22:34
10

KV Mechelen is in de winning mood en bewees dat ook tegen Sporting Charleroi. Na de winst tegen Royal Antwerp FC pakten de bezoekers uit Mechelen ook de drie punten tegen de Carolo's. Het werd 0-1.

KV Mechelen begon het best aan de partij en eiste de bal ook op. Onder andere een via een sterke Geoffry Hairemans kreeg Malinwa enkele kansjes, maar een doelpunt puurde het daar niet uit.

De thuisploeg kwam uiteindelijk meer in de partij én was ook goed voor de beste kans van de partij en mogelijk ook de mooiste van deze speeldag. Een perfecte omhaal van Shamar Nicholson werd even perfect uit doel gehaald door Yannick Thoelen, die daarmee de nul hield tot de pauze.

Het eerste kwartier van de tweede helft zorgde niet meteen voor vertier. In minuut 58 kregen we dan toch mooi voetbal te zien én meteen ook een doelpunt. Hairemans, die al uitblonk tegen Royal Antwerp FC, wist opnieuw te scoren en zorgde met een knappe volley voor het openingsdoelpunt.

Charleroi leek niet van welk houten pijlen te maken, maar kreeg uiteindelijk toch nog een kans op die gelijkmaker. Alweer was het Thoelen die Charleroi van een doelpunt kon houden. De moed zakte de Carolo's stilaan in de schoenen en een echt slotoffensief kregen we niet meer van de thuisploeg. Saido Berahino schoot in het absolute slot wel nog tegen de deklat, maar het bleef 0-1.