Bankzitter Odoi ziet ploegmaats van Fulham onderuit gaan tegen Chelsea

16-01-2021 20:30

De eerste Premier League-zege van Chelsea in 2021 is binnen. Een goal van Mason Mount in de slotfase was genoeg tegen het Fulham van Denis Odoi: 0-1.

Chelsea begon slecht aan het nieuwe jaar met een nederlaag tegen Manchester City. De ploeg herpakte zich enigszins tegen Morecambe in de FA Cup en pakte tegen Fulham de volle buit.

Vanzelf ging het niet voor Chelsea. Mount raakte na een klein half uur spelen de lat en ook Antonio Rüdiger was dicht bij een goal. Fulham had het lastig en moest nog voor rust met tien man verder nadat Antonee Robinson César Azpilicueta onderuit haalde.

De tijd begon na een uur te dringen voor Chelsea. Lampard bracht met Tammy Abraham een extra aanvallende impuls en Callum Hudson-Odoi kwam even later voor Ziyech. Hudson-Odoi stond aan de basis van de goal van Mount in de 78e minuut. De Brit schoot van dichtbij binnen na matig keeperswerk van Alphonse Areola. Het bleek de enige goal van de wedstrijd.

Chelsea bezet een teleurstellende zevende plaats, al is de achterstand op koploper Manchester United maar zeven punten.