Waasland-Beveren opnieuw in crisismodus na zware nederlaag tegen Essevee

16-01-2021 20:20
11

Voor Waasland-Beveren is het weer vrezen voor de degradatie. Het wist zelf geen punten te sprokkelen tegen Zulte Waregem en verloor met 1-5. Daarnaast zag het concurrent Moeskroen ook winnen van KRC Genk.

We kregen een een evenwichtig wedstrijdbegin, waarin Waasland-Beveren goed was voor de eerste kans van de wedstrijd. Viera kon recht in de handen van doelman Bostyn koppen, maar een doelpunt werd het niet.

Aan de overzijde was het wel meteen raak en kon Gianni Bruno overhoeks de doelman van Waasland-Beveren kloppen. De thuisploeg was ook dicht bij de gelijkmaker, maar een goed keepende Bostyn hield de netten schoon.

Zulte Waregem bleef wel bijzonder efficiënt en maakte er voor rust nog 0-2 van via Kainourgios. Waasland-Beveren kon geen vuist meer maken en ging met een dubbele achterstand de rust in.

Een tweede helft zorgde meteen voor spanning in de partij. Waasland-Beveren was net zoals in de eerste helft meteen gevaarlijk. Deze keer wél met succes. Na een lichte fout van Seck op Frey kreeg de thuisploeg een strafschop, die ook werd omgezet door de aanvaller: 1-2 en weer hoop voor de thuisploeg.

Zulte Waregem liet de moed niet zakken en gaf Waasland-Beveren geen duimbreed meer toe. Uiteindelijk scoorde het zelfs nog via – wie anders dan – Bruno. Twintig minuten voor tijd stond het 1-3 en leek het boeken toe voor de Waaslanders. De thuisploeg kreeg in de laatste minuten nog meer klappen te verwerken en slikte nog twee extra tegendoelpunten: 1-5.