Rode lantaarn Moeskroen verrast Genk, Club Brugge kan verder uitlopen

16-01-2021 20:24
33

Na het verlies tegen KV Kortrijk heeft KRC Genk een nieuwe scheve schaats gereden in de Belgische competitie. Op het besneeuwde veld van Royal Excel Moeskroen ging het met 2-0 onderuit tegen de rode lantaarn.

In de partij tussen KV Kortrijk en KV Oostende zagen we al dat het moeilijk voetballen was in de sneeuw en makkelijk schaatsen. Dat werd nogmaals bevestigd in het duel tussen Royal Excel Moeskroen en KRC Genk.

Voor de Zuid-Amerikaanse defensie van Genk was het zeker aanpassen én oppassen voor de aanvallers van Moeskroen, die het de Limburgers niet makkelijk maakten. En dat werd net voor het half uur ook duidelijk gemaakt nadat Fabrice Olinga voor het openingsdoelpunt kon zorgen.

Het ging ook van kwaad naar erger toen Carlos Cuesta even later een doorgebroken Moeskroen-speler neertrok en een rood karton onder de neus geschoven kreeg. Voor de nummer twee in onze competitie werd het nog een pak moeilijker om die gelijkmaker te scoren.

In de tweede helft kregen we een Genk met toch een ander gezicht, een iets aanvallender gezicht. De Limburgers gingen volledig op zoek naar die verlossende gelijkmaker. Ondanks die aanvalsdrang kwam het maar moeilijk tot kansen en gaf het Moeskroen ook weer tijd om terug in de wedstrijd te komen.

En ze kwamen héél goed terug in de wedstrijd, want twintig minuten voor tijd leek het wel boeken toe voor Genk, dat na een doelpunt van Tabekou tegen een dubbele achterstand aankeek. Moeskroen kwam nog enkele keren dicht bij de 3-0, maar een doelpunt kregen we niet meer te zien.

Door de winst springt Moeskroen naar de zestiende plek in de stand en staat het (tijdelijk) niet meer in de degradatiezone. Genk blijft steken op de tweede plek en dreigt Club Brugge, dat zondag tegen Beerschot speelt, zien uit te lopen op zeven punten voorsprong.