Matchwinnaar in de sneeuw Sakala: Een kwestie van mindset

Matchwinnaar in de sneeuw Sakala: "Een kwestie van mindset"

16-01-2021 19:45

De Zambiaan speelde nog nooit eerder in de sneeuw, maar Fashion Sakala was zaterdag de uitblinker in KV Oostende - KV Kortrijk. Met twee doelpunten hielp hij KVO aan een 2-1 zege. 

"Dit was mijn eerste match in de sneeuw. Ik denk dat het een kwestie van mindset is. Ik zei het al tegen de jongens in de kleedkamer. Als je er aan denkt, zal je de hele tijd vallen", aldus Sakala bij Sporza

Na de match haalde Michiel Jonckheere uit. De speler van KV Kortrijk vond het niet kunnen dat er gevoetbald werd. "Eerlijk gezegd dat ik dat het afgelast ging worden, gezien de staat van het veld. Ik was verrast toen de scheidsrechter zei dat we moesten spelen. Ongelofelijk. Het was gevaarlijk voor blessures. Eens begonnen, wist ik dat de wedstrijd tot het einde zou gaan. De bal rolde, dus waren er geen excuses meer."

KV Oostende klimt door de zege in de stand. "Dat was onze droom in de voorbereiding op het seizoen, en nu staan we daar. We moeten blijven werken en erin blijven geloven. Dan kunnen we daar blijven staan."