Sneeuw kan de pret niet bederven, Sakala helpt Oostende aan zege tegen Kortrijk

16-01-2021 18:08

KV Oostende heeft zaterdag met 2-1 gewonnen van KV Kortrijk. In de sneeuw was Fabian Sakala de grote man met twee doelpunten.

Aan de kust had het hevig gesneeuwd en dat was duidelijk te merken op het veld. Koning Winter maakte het Koning Voetbal serieus lastig in Oostende. Uiteindelijk kon de thuisploeg zich het best aanpassen aan de koude situatie. De lange bal was het ideale hulpmiddel. Na 18 minuten werd Sakala de diepte in gestuurd. Met een tegenvoets schot kwam de 1-0 op het bord.

Ook na de rust moesten de spelers de strijd aangaan met de weergoden. Opnieuw had Kortrijk het daar heel moeilijk mee. Toen doelman Ilic in de eigen zestien wilde controleren of zijn naam toevallig niet Neuer is, was het over voor de bezoekers. Sakala profiteerde en maakte zijn tweede van de dag.

Strafschop komt te laat
In de 90e minuut zorgde Skulason toch nog voor wat spanning. Hij veroorzaakte een strafschop en Derijck zette de 2-1 op het bord. Verder kwam Kortrijk niet. Door de zege springt Oostende nu naar de 5e plaats in de stand met 32 punten. Kortrijk blijf achter op plaats 9 met 29 punten.