Kan de wedstrijd van uw ploeg doorgaan? Dit zijn de regels bij sneeuwval

Kan de wedstrijd van uw ploeg doorgaan? Dit zijn de regels bij sneeuwval

16-01-2021 16:52 Laatste update: 16:57
2

Koning winter overheerst inmiddels de Belgische velden. De meeste ploegen hebben veldverwarming, maar toch blijft er hier en daar veel sneeuw liggen. Dit zijn de regels bij een sneeuwtapijt.

1. De veldlijnen
Het eerste criteria zijn de veldlijnen. Alle veldlijnen moeten duidelijk zichtbaar, en dus sneeuwvrij zijn. Mogelijk kunnen deze kort voor de wedstrijd ook nog in een opvallende kleur gespoten worden, zodat deze duidelijk zichtbaar zijn. 

2. Sneeuw aan de bal
Het tweede criterium heeft betrekking tot de bal. De scheidsrechter moet voor de wedstrijd de bal meerdere keren laten rollen. Hierbij mag er geen sneeuw aan de bal kleven. Indien dit toch het geval is, is dit al een reden om de wedstrijd af te lasten. 

3. Veiligheid spelers
Het derde en misschien wel belangrijkste criterium is de grondvorst. De grond mag niet bevroren zijn. Een bevroren grond levert namelijk gevaren op voor de spelers,
die zich ernstig kunnen kwetsen. 

De scheidsrechter kan tijdelijk de wedstrijd opschorten, om indien nodig de lijnen vrij te maken en sneeuw te ruimen. Dit mag echter wel geen bezigheid van om de tien minuten worden, dan wordt de wedstrijd gestaakt.