OFFICIEEL: Swolfs hangt op 23-jarige leeftijd handschoenen al aan de haak

OFFICIEEL: Swolfs hangt op 23-jarige leeftijd handschoenen al aan de haak

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 10:50za 16-01-2021 om 10:50

De pas 23-jarige Anthony Swolfs stopt als keeper van FC Dordrecht. Onze landgenoot wil zich 'honderd procent richten op zijn maatschappelijke carrière'. Iets wat volgens hem niet samengaat met voetballen. 

De keeper speelde vrijdag tegen FC Volendam zijn laatste wedstrijd voor De Schapenkoppen. Dat wist Swolfs vooraf al. Tegen Volendam sloot hij zijn loopbaan mooi af door een punt te pakken en geen tegengoals te incasseren (0-0).

"Ik ben ervan overtuigd dat ik niet twee dingen voor honderd procent kan doen", vertelt Swolfs in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat heb ik acht maanden gedaan en dat is onbegonnen werk. Het moment van afscheid nemen is misschien vreemd en de winterstop was misschien een logischer moment geweest. Maar ik heb FC Dordrecht de tijd gegeven om een opvolger te vinden. Dat heeft even geduurd."

Swolfs miste dit seizoen nog geen minuut voor Dordrecht. Hij kwam afgelopen zomer transfervrij over van Telstar. Swolfs stond in België op de loonlijst bij KAA Gent, KV Mechelen en Waasland-Beveren.

Swolfs plekje onder de lat wordt overgenomen door Liam Bossin (ex-RSC Anderlecht). Tegen FC Volendam zat Bossin al op de bank. Dordrecht heeft de nieuwe goalie, die voor het laatst voor het Ierse Cork City speelde, transfervrij aangetrokken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws