Leverkusen woedend om racisme-incident: 'Dit is veel erger dan de nederlaag'

Leverkusen woedend om racisme-incident: 'Dit is veel erger dan de nederlaag'

Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2021 om 09:33za 16-01-2021 om 09:33

Nadiem Amiri is racistisch bejegend tijdens het duel van Bayer Leverkusen tegen Union Berlin in de Bundesliga. Na afloop ontstond enig tumult omdat de middenvelder van de ploeg van coach Peter Bosz verhaal haalde bij spelers van de thuisploeg.

Amiri moest door ploeggenoten worden tegengehouden. "Hij is beledigd vanwege zijn achtergrond. Dat is gedrag dat we niet willen in het voetbal", verklaarde Jonathan Tah de woede in gesprek met DAZN. "Dit is heel triest, veel erger dan onze nederlaag (1-0)."

"Er werd een discussie gevoerd en ineens werd Nadiem door iemand shitty Afghaan genoemd", onthult Tah. De ouders van Amiri zijn afkomstig uit Afghanistan. De 24-jarige middenvelder zelf is echter geboren in Duitsland en speelde zelfs al drie interlands voor Die Mannschaft. "Het is een schande en hoort niet thuis op een voetbalveld."

Ook Kerem Demirbay was getuige van het voorval. "Ik heb iets gehoord, maar respecteer mijn teamgenoot en tegenstander. Wat op het veld gebeurt, blijft op het veld. Als een van de twee hoofdrolspelers iets naar buiten wil brengen mag dat, maar ik ben daar niet de persoon voor."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws