Ajax reageert op Lang: Wij konden een mooie transfersom krijgen

Ajax reageert op Lang: "Wij konden een mooie transfersom krijgen"

16-01-2021 09:01
9

Marc Overmars en Erik ten Hag hadden Club Brugge-smaakmaker Noa Lang het liefst voor Ajax behouden. Dat zegt de directeur voetbalzaken in een reactie op het interview van de 21-jarige aanvaller, die daarin kritiek uitte over de trainer en de aanpak van de club.

"We wilden hem na zijn verhuur aan FC Twente niet opnieuw verhuren. Alleen zijn zicht op speeltijd bij ons was beperkt. Hij had Dusan Tadic voor zich. En ook spelers zoals Quincy Promes, Antony en David Neres. Ondanks dat wilden we wel verlengen, maar we kwamen er ook financieel niet uit", legt Overmars uit aan De Telegraaf.

"Club Brugge was geïnteresseerd en deed hem een goed voorstel. En wij konden een mooie transfersom krijgen", vervolgt de Ajax-directeur. Lang is verhuurd met een verplichte koopoptie van naar verluidt zes miljoen euro. "Soms is het beter om afscheid te nemen, dit is ook voor Ajax goed."

Volgens Overmars moet de jeugdopleiding 'ook betaald worden'. "Dan is het ook goed om een categorie spelers te hebben waar je miljoenen voor ontvangt, die het eerste net niet halen", aldus de directeur, die weet hoe graag Lang wilde slagen in Amsterdam, maar blij is met zijn goede start bij Club Brugge.